Tetradox, tetrasislin adı verilen bir antibiyotik ilaçtır ve genellikle birçok bakteriyel enfeksiyonun tedavisinde kullanılır. Tetradox etken maddesi tetrasislinin aktif bileşeni olan bir tetrasiklin grubu antibiyotiktir. Bu ilaç, bir dizi bakteri türünün büyümesini engelleyerek enfeksiyonların kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Tetradox, akne, idrar yolu enfeksiyonları, üst solunum yolu enfeksiyonları ve cilt enfeksiyonları gibi çeşitli durumların tedavisinde etkilidir.
İçindekiler;
Tetradox Nedir?
Tetradox, hassas mikroorganizmaların neden olduğu çeşitli enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Bu enfeksiyonlar ürogenital sistem, solunum sistemi, yumuşak doku, gastrointestinal sistem, gözler ve diğer alanları içerir. Tetradox, Rickettsiae yani kaya humması, Q ateşi, tifüs ve benzeri hastalıklar, Mycoplasma pneumoniae, psittakoz ve ornitroz (Chlamydia psittaci), Lenfogranuloma venereum, Granuloma inguinale, Borrelia recurrentis gibi mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlarda etkilidir. Ayrıca;
- Gram-negatif bakterilerden Haemophilus ducreyi, Yersinia pestis, Francisella tularensis, Bartonella bacilliformis, Vibrio cholerae, Campylobacter fetus, Brucella türleri gibi organizmalarla da mücadelede etkilidir.
- Gram-negatif bakteriler arasında Escherichia coli, Enterobacter aerogenes, Shigella türleri, Mima türleri, Haemophilus influenzae, Klebsiella türleri gibi birçok suşun neden olduğu enfeksiyonlarda da kullanılır.
- Streptokok türleri, Diplococcus pneumoniae ve Staphylococcus aureus gibi Gram-pozitif bakterilere karşı da etkilidir, özellikle solunum yolu, deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında kullanılabilir.
Tetradox Fiyat
Etken madde olarak doksisiklin de içeren ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlara karşı savaş açan Tetradox 2024 fiyatı 23,96 TL’dir. 100 mg Tetradox fiyatı 23,96 TL olarak belirlenmiştir.
Tetradox Ne İşe Yarar?
Tetradox ne ilacı ve ne işe yarar? Bu ilaç, bir antibiyotik ilaçtır ve genellikle birçok bakteriyel enfeksiyonun tedavisinde kullanılır. Ana etken madde olarak doksisiklin içerir. Doksisiklin, bakterilerin büyümesini engelleyen ve çoğalmasını durduran bir tetrasisiklin antibiyotiktir. Tetradox, solunum yolu enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, cilt enfeksiyonları, bel soğukluğu, sivilce , Lyme hastalığı, sıtma gibi çeşitli enfeksiyonların tedavisinde kullanılabilir.
Tetradox Ne İçin Kullanılır?
Tetradox, bir antibiyotiktir ve çeşitli bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Başlıca kullanım alanları şunlardır:
- Bronşit, pnömoni gibi solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılabilir.
- Akne, selülit, cilt altı apseleri gibi cilt enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.
- İdrar yolu enfeksiyonları gibi üriner sistem enfeksiyonlarında kullanılabilir.
- Bel soğukluğu (gonore) gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisinde de kullanılabilir.
- Lyme hastalığı gibi keneler tarafından taşınan hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.
Ancak, Tetradox gibi antibiyotiklerin kullanımı, doktorun önerdiği şekilde ve sürede yapılmalıdır. Ayrıca, antibiyotiğin yan etkileri ve olası etkileşimleri hakkında Tetradox prospektüs okunarak bilgi sahibi olunmalıdır.
Tetradox Yan Etkileri
İlacın kullanım süresine ve dozuna bağlı olarak, içerdiği etken maddelere duyarlı olan kişilere dair Tetradox yan etkileri mevcut olabilir. Olası yan etkiler şunlardır:
- İştah kaybı, bulantı, kusma, ishal, dil iltihabı, yutma güçlüğü, enterokolit, anogenital bölgede inflamatuar lezyonlar görülebilir. Tetradox’un oral olarak alınması hızla emilmesinden dolayı, nadiren bağırsakların alt kısımlarıyla ilgili belirtilere neden olur.
- Makülopapüler ve eritematöz döküntüler, fotosensitivite reaksiyonları nadiren eksfoliyatif dermatite yol açabilir.
- Kurdeşen, anjiyoödem, anafilaksi, anafilaktoid purpura, perikardit, sistemik lupus eritematozusun alevlenmesi meydana gelebilir.
- Bebeklerde fontanel şişliği ve yetişkinlerde benign intrakraniyal hipertansiyon bildirilmiştir. İlacın kesilmesiyle bu semptomlar ortadan kalkar.
- Hemolitik anemi, trombositopeni, nötropeni ve eozinofili oluşabilir. Tetrasiklinlerin uzun süreli kullanımının tiroid bezlerinde kahverengi-siyah mikroskobik renklenmelere neden olabileceği bildirilmiştir. Ancak, tiroid fonksiyonlarında herhangi bir anormallik gözlenmemiştir.
Tüm bu yan etkiler olası yan etkilerdir ancak ilacı her kullanan kişide görülme olasılığı da yoktur. Herhangi biriyle karşılaştığınızda yapmanız gereken ilk şey doktorunuza danışmak ve acil müdahale almak olacaktır.